Ting som fortjener å gå i sluket

Ting som fortjener å gå i sluket

Om denne bloggen

Synspunktene som blir satt frem her er uavhengige og personlige.

Datasikkerhet

Noe som kan gå ned i sluket?Posted by Jakob Sun, January 05, 2014 16:18:08

Nå har jeg et spørsmål som jeg vil også svare. Hvorfor i all verden skal både staten og private bruke så mye penger og energi på noe så trivielt som datasikkerhet?

Hva er dette for noe tøv tenker du, det politisk korrekte og logisktenkende individet som du ser deg selv som? Nei, slett ikke noe tøv i hvert fall hvis du er tilhenger av logisk tenkning.

Hvis du har fulgt med på IT-nyheter den siste tiden så har helten Edward Snowden avdekket det vi alle hadde en anelse om men kunne ikke bevise, nemlig at NSA (who the fuck is NSA, obs Alice mente jeg) har kjøpt seg inn i det meste av det som finnes av kryptering for penger. Penger er et viktig moment her. Penger ja.

Penger er drivkraften for alle som driver innen datasikkerhet, som så mange andre. De skal jo leve som andre. Men der begynner ting å falle fra hver andre når du skal involvere logisk tenkning. Det er fortsatt «business as usual» hos 99,9% av disse IT-sikkerhetsselskapene. Det skjønner jeg ikke. Nå som det er bevist at krypteringsnøkler er kjøpt og betalt av tredjepart og man har bakdører i sikkerhetsprodukter som et faktum. Hvorfor er det ingen av disse aktørene som sier et pip? Det kan da umulig være logisk? Nå må vi se nedsatte priser på alle plan rundt IT-sikkerhet. Hvorfor i all verden skal man drive med kryptering av diverse intern trafikk som for eksempel? Bruke CPU og ressurser på slike ting? Idiot applikasjoner som krever kryptering av ditten og datten. EV SSL? (Extended Validation SSL) Dette er bare tull og spill for galleriet i dag til vanvittige priser som har heller ingen logisk forankring lenger da de som leverer dette i dag lyver til sine kunder med full viten. I beste fall vil det i dag kun gi deg en «grønn» kosmetisk «føle seg trygg og miljøvennlig» følelse. Intet annet . Du driver uansett ikke IT-sikkerhet basert på følelser.

Nå mener jeg selvfølgelig at man skal låse døra når man går ut hjemme og det samme gjelder innen IT at man bør ikke lå ting stå åpne for hvem som helst men det er bare utopisk og i ingen grad fornuftig styring av ressurser/penger å investere i noe mer en en helt standard kryptering. Dette synes jeg staten bør ta tak i med en gang. Det vil ose av økonomisk fornuft fra dem som tar tak i dette først. Det vil også være en fryd å tette igjen det pengesluket som datasikkerhet har blitt.

  • Comments(0)//www.sluket.no/#post4