Ting som fortjener å gå i sluket

Ting som fortjener å gå i sluket

Om denne bloggen

Synspunktene som blir satt frem her er uavhengige og personlige.

MacBook Air for en IT-admin?

Noe som kan gå ned i sluket?Posted by Jakob Sat, March 10, 2012 13:53:37

Er dette en brukbar dings for jobb? Eller blir det snakk om en kjempedyr "terminal"?

Har hatt en MacBook Air 13,3 skjerm, 128GB SSD, 4GB RAM både hjemme og på jobb i 4 dager nå og må yte meg litt til dere om denne opplevelsen. Jeg sier ingenting her om denne skal i sluket! Tvertimot. Pris NOK8086.- eks. mva.

Skinnende, tynn og stilig. Nærmere en teknisk perfeksjon kan du ikke komme i dag. Den stjeler sceneplass fra hvilken som helst teknisk duppedings med sitt utvilsomme moderne utseende. Hvis MacBook Air er laptoppens fremtid, så er fremtiden nå. Men hva med funksjonelt for en IT-administrator som drifter dagens skog av it-løsninger i et truet yrke hvor effektivitet og inntjening er alfa omega?

Det er ingen tvil om at OSX 10.7 (Lion) er et utmerket operativsystem til sitt bruk. 64bit kjerne i utgangspunktet men den lar deg også boote opp i en 32bit kjerne ved at du holder nede tastene 3 og 2 under oppstart. OSX 10.7 på en Intel iCore5 sammen med en kjapp SSD disk gjør at brukeropplevelsen blir noe for seg selv. Men vi skal jo ikke bare leke og surfe? App Store, Office 2011, Thunderbird e-post, Google Chrome nettleser, Citrix Receiver, Skype, bildebehandling, Java IDE og andre utallige nyttige småapplikasjoner, alle disse er veldig bra og gjør din MAC til en utmerket maskin. Men ikke for alle.

Men hva med støtte for administrasjonsverktøyene som det ikke går an å leve uten for en nettverkskoblet virtuell brannmurs pedagog? La oss ta eksempel i mine «daily-mission-critical» helt nødvendige applikasjoner. Før jeg går videre så vil jeg si at det er IKKE aktuelt å kjøre virtuelle Windows maskiner på MAC-en og/ eller Citrix-e seg igjennom problemene. Meningen er å kjøre dette «native» dvs på OSX 10.7 rett på MAC-en, på samme måte som man kjører disse applikasjonene rett på Windows 7 i dag. Har ikke lyst å høre om at det faktisk går an å kompilere opp 64bit extensions til 10.7 slik at ditto fungerer. Nada nix.

Da ser ting ganske annerledes ut. Noen sier at man bør ikke ha operativsystemer som religion. Man bør velge operativsystemet ut i fra oppgaven som skal løses. Da er OSX 10.7 et ganske svakt valg for meg og mine oppgaver. Jeg nevner 5 ting:

1. Pr. dags dato finnes det ingen VPN klient som fungerer med min arbeidsgivers brannmursløsning (Checkpoint R70.10) Det finnes mange klienter men ingen fungerer med en MAC rett fra boksen. Det jobbes med saken, sier Israelske Checkpoint. Det har de sagt i mer en 2 år.

2. Vmware vCenter klient. Ingen nativ klient til MAC finnes i dag. MAC brukere henvises til vCenter webGUI eller Vmware View. De har ikke tærne der Windows vCenter GUI har hælene i dag. Dessverre. Det finnes også en stor «cult» der ute som vil at Vmware lager en slik.

3. Checkpoint FW-1 GUI. Administrasjon av brannmurløsning. Finnes bare til Windows eller Red Hat Linux. Checkpoint hates intenst for dette.

4. HP iLO2 management. Der støttes kun Internet Explorer 7.0 eller nyere sammen med Java 1.6x. IE finnes ikke for MAC. HP kommer sakte men sikkert med en løsning på dette. Oppdater iLo firmware, sier HP. Ja. Fint. Men da må jeg komme inn på iLO først. Det gjør du ikke med en MAC. Duh.

5. SMC GUI (ECC) til administrasjon av EMC lagring. Finnes kun til Windows. Ingen planer om MAC støtte fra EMC. I utgangspunktet ingen som bryr seg om det.

Jeg kunne telle opp flere ting som blant annet «handikappet» RDP support, ingen støtte for Enterprise Vault (mail arkivering), ingen støtte for Netbackup klienten, ingen støtte for Office 2010 maler (jeg har gode eksempler på dette fra min arbeidsgiver) Jeg har derimot innsett at utseende og størrelse er det som trekker. Ikke funksjon og virke.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.