Ting som fortjener å gå i sluket

Ting som fortjener å gå i sluket

Om denne bloggen

Synspunktene som blir satt frem her er uavhengige og personlige.

IT-nerder med spisskompetanse

Noe som kan gå ned i sluket?Posted by Jakob Mon, September 16, 2013 11:58:54
Jeg har lenge spådd at denne tiden ville komme og nå er den her.
IT-nerder med spisskompetanse har plutselig blitt en risiko! Alle seriøse bedrifter kjører nå ROS analyser av sine IT avdelinger. (risiko og sårbarhets analyse) Vi utgjør en risiko hvis vi ikke har duplisert og tripplisert kompetansen vår i bedriften. Disse BI folkene har også kommet til den konklusjonen at vi IT-nerder må fornye oss. Fornye deg eller bli eliminert. Det er skyen som er årsaken. Nå holder det ikke med stillingsbeskrivelser som, Network Administrator, SysAdmin eller lignende. Nå må du kunne kalle deg Cloud Admin, Cloud Solutions Architect, Cloud Infrastructure Manager.
Gjør mer for mindre heter det. Ja, hvor har jeg hørt et lignende slogan? Ja, "Du får det på Shell Fresh" Nå er vi IT-nerder som er hun sure dama i kiosken over gata som leverer ikke de nye kule varene.
Nei, jeg vil minne folk om at i utgangspunktet har ingen ting endret seg. Servere installeres, driftes og vedlikeholdes fortsatt som før men under nye "kule" navn.
Jeg er også godt fornøyd med å ha fått bekreftet i det siste er at ALLE bedrifter som tar vare på kundedata lyver. De lyver om at de ikke er overvåket. De er pålagt å lyve ellers får de ikke eksistere videre. Men det er greit å lyve en hvit løgn så lenge det gagner deg på en eller annen måte. Se på hvor bra det har gått med alle såpeleverandører som jo lyver på TV og radio hver dag!
De nye tidene fører ikke bare med seg negative ting. IT tjenester fra skyen kan faktisk føre til at utsettelse av IT tjenester slik vi kjenner den blir overflødig. Det vil muligens føre til at IT-nerdenes tjenester igjen blir verdsatt så lenge de har vedlikeholdt kompetansen sin.
Uansett utfall så har vi en ny hverdag for IT arbeidende mennesker som er sjofel kynisk på alle måter. Keiserens nye klær satt i spill. Lever tjenester av beste kvalitet, hele tiden til null kost. Det skal vi klare så lenge vi beholder troen på oss selv.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.